Skip to main content
kids2write

Pagina web a proiectului Kids2Write – www.kids2write.eu

Kids2Write dezvoltă şi testează instrumente de motivare pentru promovarea competenţelor de scriere şi exprimare la copiii si tinerii multilinguali din Europa. Diferitele module şi instrumente vor folosi metode pe care copiii şi tinerii le cunosc din jocuri şi din învăţarea non-formală. Kids2Write intenţionează să prezinte forme variate de exprimare şi de scriere, punând accent pe provocările cu care copiii şi tinerii multilinguali se confruntă.

Diferitele produse se vor concentra pe nivelele individuale ale copiilor şi tinerilor. Unele produse se vor axa pe trecerea de la competenţele de vorbire la cele de citire şi scriere. Aceste produse se vor adresa elevilor din ciclul primar, precum şi tinerilor care au nevoie să dobândească competenţe de scriere în a doua limbă într-o etapă ulterioară de viaţă. Alte produse se concentrează pe competenţele de scriere din ciclul primar şi secundar, pe forme de exprimare din mass-media, scriere creativă, forme şi tipuri de scriere de mână prin contrast cu scrierea la computer. O atenţie deosebită va fi acordată acelora care folosesc două sau mai multe limbi cu diferite scrieri.

Kids2Write nu este un curs de limbi străine şi nu are în vedere elemente de alfabetizare sau alte dificultăţi de învăţare. Proiectul intenţionează să motiveze copiii şi tinerii din Europa să se exprime mai bine în scris prin folosirea unei game variate de jocuri, precum şi printr-o motivare deosebită a acestora. Proiectul se bazează pe jocuri tradiţionale care ajută dezvoltarea competenţei de scriere şi de exprimare în diferite limbi străine. Kids2Write include şi folosirea tehnologiilor inovative ca de exemplu aplicaţii pentru telefoane mobile şi i-Pad în sprijinul exprimării în scris.

Utilizam cookies pe acest site pentru a imbunatati experienta utilizatorilor.

De asemenea, folosim servicii de analiza si publicitate.